Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Oksskolten
1916 m
Hemnes
Nordland
En flott fylkestopp!
(Skrevet av obe 26.10.2007)

Tur foretatt: Juli 2006.

Etter en laaaaang tur på grusvei fra Umskardet, gjorde vi en liten stopp ved Kjennsvasshytta. Var ute av bilen i ca 30 sekunder, før vi stormet inn igjen med horder av blodtørstige mygg etter oss. Her måtte vi nok revurdere overnattingsplassen.... Vi kjørte videre til enden av veien, og parkerte ved en liten plass ved siden av demningen. Her var vi kommet over skoggrensen, og det var nesten fritt for innsekter!! :o)
Etter en flott kveld og en god natt i bilen, satte vi kursen rett oppover lia bak bilen. Litt lengre enn å følge stien, men vi hadde ikke spesielt lyst til å gå ned i krattet igjen... Kom inn på stien igjen omtrent der vi hadde tenkt til å krysse brearmen. Tok på oss stegjernene og spaserte over blåisen. Kunne nok kommet ganske høyt opp på brearmen uten å gå på snø, men vi valgte likevel å gå på fast fjell oppover. Jevn stigning og fint å gå. Tok en matpause ved punkt 1353. Her traff vi på to stykker som hadde gått i fjellene her oppe i nesten to uker, og ikke sett folk før de traff oss! Her kan man få ro i sjela mao... :o)
Litt større steinblokker siste biten opp til toppen, men helt greit å gå. En helt usannsynlig deilig følelse å stå her oppe og nyte roen og utsikten i dette flotte været. Lå nesten en time og slappet av her oppe, før vi rev oss løs og startet på tilbaketuren.
Samme vei tilbake.
OBS: Det er lurt å ha med stegjern på turen! Vi så noen som prøvde seg uten, og de gav fort opp.... Har man ikke det med seg, kan man likegodt følge stien langs Grasvatnet til man har kommet over brua ved Oksfjellelva før man starter stigningen mot toppen. Litt lenger, men sjansen for bomtur blir iallefall mindre.


Tilbake til Hemnes
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset