Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hobøl
Østfold
I hjortelusas rike...
(Skrevet av obe 15.10.2007)

Tur foretatt: Oktober 2007.

Var på jobb i området og fant ut at i dag rekker jeg en tur etter noen kjentmannsposter og kanskje en kommunetopp:o)
Parkerte ved sydenden av Langen ved rv155. Herfra på god, blåmerket sti forbi Bråtan og opp på Mjærskogkollen (300moh). Her står et gammelt tårn, og med tanke på stiens størrelse er dette er et populært turmål. Kjentmannspost her oppe.
Videre ned på andre siden og frem til en vanvittig stor og malplassert stein , Gaupesteinen, hvor det var lagt ut nok en kjentmannspost. Fint og artig turområde!
Herfra rett sørover forbi Gaupesteinshytta og inn i lysløypa med los på dagens kommunetopp. Fulgte lysløypa først litt østover, siden ca 100meter sørover etter den krappe svingen, før jeg gikk av inn på en gammel kjerrevei som var i ferd med å gro igjen. Var litt usikker på om den førte helt riktig sted, og forsøkte meg ut i krattet, men det var temmelig ufremkommelig og gikk fort tilbake inn på veien. Fulgte denne så høyt som jeg kom, opp til en varde. Denne varden ligger litt sørvest for toppen, og dermed bar det inn i tettskogen igjen. Var forbi en varde til før jeg til slutt kom til trigpunktstolpen som var falt ned.
En temmelig uspennende topp, det var bra det var noen kjentmannsposter i nærheten. Underveis på hele turen hadde jeg et tvilsomt selskap av hundrevis av hjortelus!! Anbefaler området når det er blitt sporsnø. Håper de blir borte da...??!


Tilbake til Hobøl
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset