Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Steinkjer
Nord-Trøndelag
To dager ikledd rød lue ( Elgjakta er i gang....)
(Skrevet av JoSo 30.09.2007)

Tur foretatt: September 2007.

Jeg kjørte til Breide i Snåsa, så inn mot Imsdalen og bomvei videre til Brannåstua i Roktdalen. Gjorde som Inger Lise & Otto og fant stien bak hytta. Fin sti forbi det som er tuftene etter Brannheisætra (minneplate). Jeg mistet stien lenger opp i lia, eller det kan godt mulig være at det ikke er sti lenger enn til oppunder skoggrensa. Jeg gikk opp på ryggen mot toppen fra sørøst. Vel oppe fant jeg tre punkter som ikke kunne ha store høydeavvik. Første punkt på et sva med 4 jernbolter, andre punkt en bra varde og god utsikt mot Snåsavatnet og Beitstadfjorden og tredje punkt noen få oppstablede steiner. Litt myrete og bløtt nede i skogen i dette området, men en lett og grei tur likevel. Brukte 2 timer t/r.
Det er midt i første periode av elgjakta her inne i dalen. (25.10. - 1.10.) Tilsynelatende må det være en enkel oppgave å være jeger her, for jeg så faktisk flere elger enn jegere de få timene jeg besøkte dalen...
Ellers var jeg veldig årvåken på om jeg kunne være heldig å få se bjørn her inne. I fjor ble jo faktisk en bjørn påkjørt av bil i Roktdalen.
Jeg fikk ikke se noen bjørner i dag....


Tilbake til Steinkjer
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset