Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Jevnaker
Oppland
På bltur i Nordmarka
(Skrevet av mob 04.11.2004)

Tur foretatt: September 2004.

Anders var på besøk så da måtte kommunetopper bestiges. Vi fant et par kommunetopper i Nordmarka som kunne passe dagen etter Kilimanjaro-reunion. Petter ville også slenge med kommunetoppsamlerne for å se om det kunne sammenlignes med Kili...

Vi kjørte fra Oslo ved 11-12 tida og strake vegen til Jevnaker. Måtte gjennom Jevnaker sentrum før vi fant veien som gikk mot Svarttjern. Betalte i bommen og parkerte ved en stor parkeringsplass. Så var det bare å følge stien gjennom skogen til man kom til branntårnet på Svarttjernshøgda. Herfra var det strålende utsikt over hele Nordmarka. Vi hadde fint vær så upåklagelig utsikt. Ned igjen måtte vi selvfølgelig finne det vi trodde var en snarvei, men som var et kutråkk. Gjennom busker og kratt bar det allikevel fram. Vi brukte vel en times tid opp og ned.

Så regnet jeg med at vi måtte gå inn mot Venehaugen som var neste kommunetopp. Men bommene var faktisk åpne - hele veien til Harestua viste det seg. Så mens andre syklet rundt i Nordmarka kjørte vi bil! Følte meg ikke helt høy i hatten der vi freste forbi syklistene i motbakkene, men er det åpent så... Antakelig var bommene åpne pga sauesanking?

Vi kjørte helt inn til Venehaugen og gikk 20 minutter opp til haugens høyeste. Vi fulgte først en T-sti, før vi skar ut til venstre der vi syntes det så fornuftig ut. Vi fant ingen varde e.l. så etter å ha tuslet litt fram og tilbake fant vi det mente var det høyeste punktet i følge GPS'en og tok obligatorisk bilde.

På veien hjem skulle vi innom Nittedals topp også. Men her var det uhørt nok bom! Så når Petter måtte være hjemme til kl. 18 for å gå i middagsbesøk, får toppen stå til en annen gang.


Tilbake til Jevnaker
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset