Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sør-Varanger
Finnmark
Nesten i Russland
(Skrevet av mob 14.08.2007)

Tur foretatt: August 2007.

På vei med leiebil over vidda til Vadsø fant vi det helt naturlig å overnatte på fiskeværet Bugøynes. Bugøynes er et fiskevær som tilfeldigvis ligger nær Sør-Varangers kommunetopp. Fint fiskevær i Varangerfjorden.

Vi overnattet på enkle rom på Bugøynes Opplevelser. Fullt av finner der ettersom de har enkle hytter, sauna og sandstrand på Bugøynes. De trenger ikke mer her i livet. Vi derimot må opp på en topp eller to for å bli fornøyde med dagen.

Vi kjørte til Maribukt - 5 km - fra Bugøynes. Der parkerte vi ved noen hytter og fulgte en fin sti en km til Marivatn. Vi gikk rundt vatnet og fulgte elva til venstre opp til Hornvatnet. Vi gikk rundt det også og opp en liten dal til høyre som førte oss opp på høyden. Derfra var det bare å følge høyden rake veien østover til toppen et par kilometer.

Lett å gå. Var bare et par litt brattere kneiker underveis, men aldri nødvendig å støtte seg med hendene noe sted. Stort sett sva og noen dyretråkk å følge innimellom. Toppen er lett å skille ut ettersom forsvaret har laget noen "pustehull" ved toppen. Det står også en liten hytte nedenfor toppen som en eller annen i forsvaret besøker av og til tenker jeg.

Det var satt opp en sementvarde 3 meter fra topp-punktet, men jeg påbegynte en varde akkurat ved toppbolten. Fint vær, men litt disig når vi var der oppe. Vi skimtet nok Russland der framme.

Vi så et haukerede med 3 innbyggere, en rype og en skikkelig reinsdyrkonge som møtte oss et stykke på veien. Han vurderte oss nok som mulige rivaler en stund, men betakket seg for et slagsmål etterhvert.

Vel nede møtte vi hyttefolket som bare måtte vise oss at de hadde plommer i Varanger. Det stemte gitt. De hadde laget et lite drivhus med epler og plommer. Så nå er uttrykket "plukka blommer i Hardanger" byttet med "plukka plommer i Varanger".

Vi brukte drøye 4 timer inkludert diverse telefoneringspauser. En fin vei til toppen som kan anbefales.Tilbake til Sør-Varanger
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset