Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Trettekollen
607 m
Nedre Eiker
Buskerud
Imponert over turmulighetene!
(Skrevet av erling 06.08.2007)

Tur foretatt: August 2007.

Kjørte bil opp til Hovjordet og betalte kr 40,- i bomavgift. Deretter bar det opp til P-plassen ved Ulevannet. Jæklig fine veier hele veien.
Heiv meg på sykkelen, som var spent fast på bilen, og satte av gårde innover mot Snaukollen på praktfulle veier. Løp opp på Knivfjellet og Snaukollen med høyeste pkt på 633 m, skal vi tru boksen med skrytebok på toppen. Men, men, dette er jo ikke noen kommunetopp, dessverre...
Ned igjen i løpstempo og på sykkel tilbake til Ulevannet P-plass. Nå skar jeg inn traséen til skiløypa og fulgte høyspenten så langt det bar. Deretter Ligger Trettekollen ca en km lenger inn og noe vest for høyspenten.
En helsikes tur gjennom all slags uhumskhet av felte trær, myr, stup, mannevonde sauer og uryddig vegetasjon. Heller ingen særlig belønning på toppen!
Ramla ned igjen da jeg forserte ei kløft oppi der, men landa bløtt og godt i myra.

Denne uka har jeg obsertvert både tiur og røy, mår, hauk, svartspett, hare og elg!

På bærfronten anbefales alle som liker tyttebær å stikke inn i Trettekollenområdet etter 10.-15. august. Her blir det bra!

Jeg brukte over fem timer på hele min tur og dette området kan anbefales på vinterstid og for sportsfiskere året rundt.

Jacob Sandungen holdt på her med stryking av ørret og oppdrett/utsetting av yngel. Han var først ute med dette! Det står faktisk et lite monument over karen inni skauen, for de av dere som er interessert...


Tilbake til Nedre Eiker
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset