Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sveio
Hordaland
Endelig en skikkelig topp!
(Skrevet av mob 04.08.2007)

Tur foretatt: August 2007.

Takket være Inger Lises og Ottos detaljerte veibeskrivelser var det lett å finne ut hvor vi kunne starte her også. Rett før tunnelen i 3-kantsambandet mellom Sveio, Bømlo og Stord svingte vi av mot Valevåg. Ganske riktig dukket et skilt opp med Fartein Valen og nøyaktig 600 meter senere var et unnselig skilt som viste turvei og bilder til Trollvassnibba bl.a.

Her var det ittno knussel og stien dro rett til værs med det samme. Sånt kan vi like - ingen omveier, myrer og slikt noe. Her kom det etterhvert andre skilt om Trollmarsj osv, men vi fulgte hele tiden stien rett opp til Trollvassnibba. Nærmere toppen var det fine sva å følge og god merking rake veien opp. Vi var så fornøyde med veien opp at vi for opp 400 høydemeter på 30 minutter. Manglet bare litt morsom klyving, så hadde toppen vært perfekt den.

Vel oppe var det en staselig varde bok og en fantastisk utsikt. Bl.a. mot naboen, Bømlos Siggjo. Tok oss god tid ned mens vi nøt kveldssolen og mimret de 14 kommunetoppene vi hadde tatt de siste 4 dagene i området.

Da er det 30-årslag og festival med Turboneger i Uskedalen neste!


Tilbake til Sveio
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset