Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Krødsherad
Buskerud
Søndagstur med Anders
(Skrevet av mob 01.11.2004)

Tur foretatt: August 2004.

Når Anders først var i byen pga Kilimanjaro-treffet, så måtte vi få med flest mulig kommunetopper. Så med Høgevarde og Gråfjell (2 kommuner), ble det 3 på en dag.

Vi kjørte fra Oslo og etter et par timers kjøretur sto vi ved parkeringsplassen på Tempelseter. Høgevarde var nå rett forut, men vi valgte å følge T-stien langs elva mellom Ranten og Høgevarde først. Når vi kom til stiskillet valgte vi ruta mot Gråfjell først. Det var egentlig bare å følge vinterruta som passerte rett nedenfor Gråfjell. De siste metrene gikk vi strakt på. Matpakke fortæres og autografen på plass i toppboka. Vid utsikt fra Gråfjell som er det høyeste fjellet i Norefjell-massivet.

Så bar det en times tid tilbake samme vei, men fortsatte så opp mot hytta på Norefjell og videre de siste metrene opp på toppen. Sur vind, så ble ikke så lenge, men upåklagelig utsikt. Samme vei ned igjen. Vi brukte vel ca 4 timer på hele turen.

Høgevarde kan ellers anbefales som en fin høsttur eller aller best en skitur. En fin kombinasjon er skitur og overnatting på turisthytta på toppen og en dag eller to i bakken på Norefjell.


Tilbake til Krødsherad
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset