Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Gjerdrum
Akershus
Fra Nordmarka til Gjerdrum
(Skrevet av mob 01.07.2007)

Tur foretatt: Juli 2007.

Erling og jeg fant ut at vi måtte gjøre noe fornuftig og ta en kjapp treningstur på sykkel denne søndagen. Så Erling lasta opp syklene på bilen og kjørte opp Maridalen til Movatn stasjon. Litt latskap å ikke sykle hele veien men...

Derfra fulgte vi skiltingen ned til Nittedal/Sørli skole. Fine sykkelveier og sykkelstier hele veien. Nede ved riksveien stoppet vi for litt drikke på 7-eleven før vi tok undergangen og syklet opp mot Ask. Der gikk det en skogsvei opp mot Holterkollen (ikke merket). Ved enden av skogsveien satte vi fra oss syklene og fulgte en sti til venstre som gikk på østsiden av Holterkollen.

Vi visste at vi måtte gå i buskas og myrer nede i Djupdalen, men prøvde å finne en nogenlunde anstendig vei. Vi kom oss ned og opp uten å brekke verken armer eller ben og var fornøyde med det.

Det var greit å finne topp-punktet med varden. Fin utsikt sør-østover derfra. Vi oppdaget der en sti som førte mer nord-østover. Så antakelig er det en bedre vei opp enn både vi og tidligere toppsankere har funnet til denne toppen.

Ned igjen prøvde vi å ta en rakere vei ned i Djupdalen, men endte med å krysse over på Djupdalens høyeste punkt. Det er ikke mye å skryte av i den dalen altså, så bør unngås. Men kort vei og greit å gå ellers på turen så gikk greit unna.

Syklet samme vei tilbake og det gikk greit unna opp igjen til Movatn.


Tilbake til Gjerdrum
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset