Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Etnedal
Oppland
En av de flotteste turene
(Skrevet av geirh 22.06.2007)

Tur foretatt: August 2004.

Dette er en flott tur jeg har gått flere ganger, spesielt fint i august.
Parkerer 1-2 km vest av Lenningen, går opp en hyttevei og raskt inn på god sti ned gjennom bjørkeskogen, før stigningen begynner og tregrensen er der med en gang, etter 10-15 minutter. Ganske slak stigning hele veien her, og kjempefint underlag å gå på. Etter en times tid flater det ut, før man må skjære opp bratta mot høyre og får 10 minutters pes. Vel oppe der ser man bort på tårnet og bua, som er et kvarter flatt. Luftig og behagelig tur, og ganske tidlig får man et vidt panorama både øst, nord og vestover. I vest tegner Rundemellen i Valdres seg karakteristisk mot himmelen, og langt bak den en tydelig spiss som etter diverse kartmåling kanskje er Skogshorn i Hemsedal ?
Fra toppen ser man alt og ingenting. Sjelden helt klart her oppe, og i vest, syd og øst virker alt annet så fjernt at det er litt vrient å identifisere landskapet. Kanskje er det fordi Synnfjellet hever seg så voldsomt over landskapet i mange mils omkrets - da synes jo ikke andre ting mot himmelen slik høye topper gjør fra lavere punkter.
OBS - etter en halvtimes gange merker man knapt at stien slutter sammen med en annen tydelig sti, og tilbake igjen er det vanskelig å vite hvilken det var om ikke du husker..
3,5 timer rolig tur inkl. et kvarters rast.


Tilbake til Etnedal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset