Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Eidfjord
Hordaland
17. mai på Hardangerjøkulen
(Skrevet av mob 01.11.2004)

Tur foretatt: Mai 2004.

Anders og jeg innså at vi var blant de gale når presten dukket opp i full prestekjortel på 1764m på Jøkulhytta 17. mai! Det ble full allsang og preken i sterk vind, lett regn og tåke. Hvem gidder sånt når de kunne sittet på Aker Brygge eller Zachen i Bergen og spist is på 17. mai...?

Hardangerjøkulen er altså den høyeste toppen i Hordaland. Toppen er vanligvis lettest å gå opp på 17. mai. Da går det haugevis av folk på ski med norske flagg og noen sågar i bunad. Det Anders og jeg ikke visste var at stikkinga fra Finsehytta stoppet på Jøkulhytta ca. 100 høydemeter fra toppen. Ettersom været var dårlig gikk ingen videre fra hytta heller - unntatt Anders og meg da selvfølgelig. Anders fant frem kart og kompass og pekte ut retningen i tåkehavet og jaggu fant vi frem etter et kvarters tid. Hadde vi ikke funnet varden hadde vi vel surret rundt der enda...

Etter at vi var på toppen tok vi en toddy og matpakka inne på Jøkulhytta med resten av folket. Så kom presten og da tok vi på oss skiene og telemarket ned igjen. Vi brukte bare litt over 4 timer opp og ned. Synd at vi ikke hadde strålende sol, men iallfall ble min 8. fylkestopp beseiret. Anders fikk et par kommunetopper med på sin liste (toppen er høyest både i Eidfjord og Ulvik).

Det hører med til turen at vi overnattet på Finse hotell fra 16. mai og koste oss med både Breiflabb og kalvestek til middag. Ble et par øl også så klart. Vi toget hjem hver for oss til Bergen og Oslo etterpå.


Tilbake til Eidfjord
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset