Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hurdal
Akershus
Med utsikt over Gardermoen
(Skrevet av mob 01.11.2004)

Tur foretatt: Juni 2003.

Så var den 4. fylkestoppen nådd. Fjellsjøkampen er lett tilgjengelig fra Oslo. Kjørte fra Oslo 17.30 og var på toppen kl. 20 på en torsdag... Lett match!

Jeg lærte litt fra andres turer til høye fjell og tok med men en lokal sherpa, Øyvind, til å gå først for å eventuelt rydde vekk slanger og andre farer på veien. Vi kjørte mot Hurdal fra Oslo, men like før Hurdal svingte vi av mot Brandbu. Du kjører et par kilometer til du ser et stort skilt til Fjellsjøkampen. Kjør til the end. Du kommer gjennom en bom ved Gjødingseter hvis du betaler 40,-, men så 300m etter den er det en ny bom. Og den lot seg ikke bestikke med cash. Kun nøkkel, som vi ikke hadde, duger på den.

Så der parkerer man på en høyde av 470 m, tusler langs skogsveien et par hundre meter før en sti, med skilt mot toppen, fører deg gjennom granskogen og til topps. Stort sett bare trær å se helt til man nesten er oppe. Når du når en varde har du en vid utsikt over halve østlandet. Bl.a. ser du ned på Gardermoen og Hurdalsjøen (der jeg har sett mange fine jenter sole seg opp gjennom mine ungdomsår...) Men varden er noe lureri for man må fortsette en anelse lenger. Bak luretoppen går det nemlig litt ned og så en anelse opp igjen helt til du står ved et 5 m høyt branntårn.

Man må selvfølgelig bestige toppen i rette forstand. Med 3'er klatring opp brannstigen, så har man utsikt over nesten hele østlandet. Mens vi sto der begynte det å lyne og tordne i horisonten og jeg tror ikke engang sherpaen kunne avledet lynet dersom det slo ned der vi sto, så vi løp ned igjen.

45 minutter opp og 30 minutter ned. Det var en fin kveldstur fra Oslo. Kan faktisk tas som en joggetur!


Tilbake til Hurdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset