Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Ringsaker
Hedmark
Tre kommuner på samme tur
(Skrevet av Annar 11.07.2015)

Tur foretatt: Juli 2015.

Startet sommerferien med å kjøre til Brumunddal og opp til Brumundsaga. Betalte 85 kroner til bomvakta. Kjørte innover Årstadalen og opp til Øyungen. Parkerte på stor parkeringsplass rett før hyttefeltet. Herfra var det rødmerket sti (veg første kilometeren). Gikk over Dansaren 1009 moh, mellom toppene på Øyungsfjellet og opp til Tuva, høyeste punktet i Ringsaker. Været var fint; lite vind og varmt. Flott utsikt i alle retninger her opp. Det var 6.2 km opp hit fra parkeringen. Så over til dagens neste mål på Hemmelkampen i Åmot.
Rundet litt nord for myrområdet mellom Tuva og Hemmelkampen. Det var mye vann i bekkene, slik at det ble et par trøblete bekkepasseringer. Men vi kom oss over og opp på Hemmelkampen. Gikk litt sørøst ned fra toppen og fant en varde som vi antok var høyeste punktet i Åmot. Det var overraskende mye stein i området ved Hemmelkampen. Hadde ikke ventet det i disse fjella. Vi hadde nå gått 9.9 km fra bilen.
Gikk mot sydøst og ned fra Hemmelkampen og utover flatene mot "Hamartoppen". Da vi nærmet oss, så vi en staur på en liten høyde sør for ei myr. Gikk dit og der var det varde og et Norsk flagg, satt igjen av andre topptursamlere (Øyvind og Linn). 13.0 kilometer hit.
Enormt mye knott og mygg her, så etter en kjapp fotografering gikk vi mot Øyungen og tilbake til bilen. Dagens tur ble 18.6 kilometer lang og 600 høydemeter ble forsert. Kjørte ned til Kvarstadsætra der vi fant en fin teltplass ved bredden av Årsta.


Tilbake til Ringsaker
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset