Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m

Telemark
Nytt fint bekjentskap
(Skrevet av Annar 28.06.2015)

Tur foretatt: Juni 2015.

Kjørte Livegen oppover til bomvegen Røytejuv-vegen. Bomavgift kr. 40. Kjørte vegen noen kilometer innover til Røytejuvstulen. Her er det parkeringsplass og stien mot Jøronnatten starter her 550 moh.
Gikk stien bratt oppover. Da vi kom opp i snaufjellet passerte vi Langtjønn. Et idyllisk vann der ørreten vaket villig.
Herfra ble det et flatere terreng og det gikk kjapt inn til vi krysset bekken som kom ned dalen fra Jøronattjønna. Etter kryssingen av bekken gikk det bratt opp de siste 200 høydemetrene til dagens turmål. Oppe på Jøronnatten var det fin utsikt og vi kjente igjen bestegne fjell som Gaustatoppen og Jonsknuten. Det var 5.5 km opp hit fra bilen og vi hadde forsert 750 høydemetre.
Etter en god pause på toppen, gikk vi stien nordvestover bratt ned mot Småholmen, et idyllisk vann.
På veg ned hit gikk vi ned noen bratte snøfonner. Når vi kom ned til det større vannet Holmen, ble fiskeutstyret tatt frem. Tre små ørreter ble resultatet. Elva fra Holmen renner ned Valjuvet. Dette er en vill, bratt og idyllisk dal.
Stien gikk ned Valjuvet og vi fulgte denne tilbake til utgangspunktet. Returen fra Jøronnatten via Holmen var 6,8 km, det vil si noe lengre enn ruten opp. Vi syntes Lifjellområdet var et fint nytt bekjentskap, med store variasjoner og et spennende terreng å vandre i. Nina var med på denne fine turen på en flott sommerdag.


Tilbake til Bø
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset