Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Eidsvoll
Akershus
Mye besøkt topp
(Skrevet av Annar 14.05.2015)

Tur foretatt: Mai 2015.

14.mai 2015 (Kr. Himmelfart):
Skilt til Skreikampen parkering fra RV33 noen kilometer nord for Feiring. Kjørte vegen oppover til Øverbygda, hvor det sto skilt til Skreikampen. Parkerte langs vegen ved skiltet. Her sto det mange biler, så det tydet på at vi ikke var de eneste som ville bruke den fine dagen til en topptur i Eidsvoll. Gikk blåmerket sti bratt oppover. Det flatet ut etter hvert. Etter 300 høydemeter og 2.5 km gange, sto vi på toppen av Eidsvoll. Her oppe fra Skreikampen var det fin utsikt i alle retninger. Mjøsa lå rett under oss, og vi så Minnesundbrua i syd og Helgøya ved Hamar i nord. I horisonten mot nord skimtet vi snødekte fjell. Postkasse med bok på toppen. Det var mange her oppe i dag og nesten 300 hadde skrevet seg inn i boka siden nyttår.
Etter litt mat og fotografering gikk vi samme veg nedover igjen som vi kom opp. Etter vel en kilometer tok det av blåmerket sti vestover mot St. Pauls gruve. Gikk denne stien til gruva. St. Pauls gruve var en av gruvene som forsynte Feiring jernverk med jernmalm i tidligere tider. Nå er gruva istandsatt og tilrettelagt som besøksgruve. Gruveinngangen var stengt med port 10 meter inne i gruva.
Fulgte den blåmerka stien videre vestover. Etter vel en kilometer fra gruva kom vi ut på en skogsbilvei ved "Skomakerbakken". Vi gikk så veien nedover og tilbake til bilen. Turen ble totalt 7.5 km lang og 360 høydemeter ble forsert. Gikk noen hundre meter i snø. Mye vann i terrenget, grunnet snøsmeltingen. Nina og Per Martin var med på turen.


Tilbake til Eidsvoll
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset