Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sandnes
Rogaland
Kunsten å ikke gå oppreist
(Skrevet av mob 25.10.2011)

Tur foretatt: Oktober 2011.

Hadde sabla flinke kunder på kurs i Ålgård, så da var det så klart bare å stikke avgårde til nærmeste kommunetopp ved første anledning. Duret fra Ålgård til Oftedal og svingte av opp på fjellet i retning Høle. Der oppe fant jeg etterhvert stort infoskilt for Bynuten og fjellområdet.

Derfra gikk det først en idyllisk traktorvei innover som riktignok ganske snart ble fylt av mer og mer stein. Stien var imidlertid godt brukt og godt merket hele veien opp til topps. Var storm i kastene innimellom og motvind så måtte jobbes gitt, selv om det var skyfri himmel.

De siste metrene bort til varden blåste det noe durabelig og jeg turde ikke ha sekken på den siste biten. Så la den fra meg bak en stein, mens jeg nærmest krøp bort de siste hundremetrene bort til den staselige varden. Toucha varden, men å ta frem boka for å skrive seg inn var bare å glemme. Boka ville flydd til London før jeg hadde rukket å åpne den!

Gikk samme veien ned bortsett fra at jeg nå fikk kraftig medvind. Så måtte passe på å huke meg bak noen steiner innimellom for ikke å tryne i noen ekstra vindutsatte passasjer.

Slitsomt men knallfint terreng å gå i. En av de finere toppene jeg har vært på i Rogaland. Stien kunne jeg slett ikke klage på. Mye stor stein ja, men gikk da rimelig rett på sak, så ingen grunn til å ta snarveier. Koste meg på tur i nærmere 3,5 timer. Nede i god tid før mørket slo seg ned denne fine høstdagen.


Tilbake til Sandnes
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset