Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lavangen
Troms
Evenes sep11 - Nysnø
(Skrevet av Sea 02.10.2011)

Tur foretatt: September 2011.

17.09.2011

Kom fra Evenes denne formiddagen og lurte litt på hvilken topp jeg skulle "ødelegge" i det dårlige været? Valget falt på Spanstind, siden den har merket rute til toppen og er relativt lettgått.

Har ikke vært i dette området siden vi "kriget" med beltegående kanoner på E6'en i forsvaret, så i påvente av bedre vær dro jeg først på sightseeing til Setermoen. Været ble ikke bedre og kjørte tilbake til P-plassen ved Bukkemyrvatnet. Dro på full goretex-uniform og heldigvis hadde jeg med
joggestøvler, for dette ble en våt tur.

Fin og lettgått sti oppover, men våte myrpartier og noen bekker ned etter stien. Passerte "swimming pool" og fikk nysnø fra ca 1100 moh. Fra ca 1300 moh tok jeg av fra vardene og gikk rett mot toppen. Stor og flott varde med antydning til stup i tåkehavet på 3 sider. Dessverre hadde jeg ingen sikt. Noe glatt ned på nysnøen, så det ble rolig retur til jeg kom nedenunder snøen.

Utpå kvelden sendte jeg en SMS til MOB for å høre om han var klar for en topptur i området. Det var han, så vi avtalte Læigastind neste dag.


Tilbake til Lavangen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset