Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Høgbråten
278 m
Hobøl
Østfold
3 kjappe i arbeidstiden
(Skrevet av mob 13.06.2006)

Tur foretatt: Juni 2006. Andre på toppen: erling

Etter Askim sto Hobøl for tur. Vi kjørte fra Askim til Spydeberg og svingte av i retning Enebakk. Vi kjørte til Mjærvann og så kollen rett forut. Men der hadde bonden satt ut et skilt med innkjøring forbudt, så vi valgte å kjøre på andre siden og satset på snillere bonder der.

Så kjørte et stykke mot E18 til Tomter. Der svingte vi av mot Ski et par kilometer inntil vi var nesten kloss innpå åsen. Der var det et turskilt inn til høyre. Vi valge denne gang å overse skiltet som sa det var privat vei og tillatelse var krevet. Kommunetoppbestigere må ha tillatelse til slike veier!

Til slutt var vi framme ved en seter/låve og veiskille som vi parkerte ved. Jeg turte ikke å kjøre lenger pga veiens tilstand. Så bena måtte lufte seg i varmen på skogsveien. En elgkalv fulgte oss nysjerrig i skogen en stund. Men vi hadde ikke tid til han, så vi fortsatte videre. På omtrent veiens høyseste punkt etter noen hundre meter gikk en enda dårligere gjengrodd skogsti til høyre.

Vi tok den. Så på dennes omtrent høyeste punkt dro vi til skogs inn til høyre igjen. Nå var det ikke mange høydemetrene inn i elgskogen før vi fant noe som kunne ha vært en varde en gang i tiden. Det var ihvertfall samlet en del store steiner som var gjengrodd på det vi oppfattet som det høyeste punktet. I følge kartet skulle toppen på 281 meter ligge omtrent her. Vi kåret den til toppen og gikk samme vei ned igjen.

Ås neste.
Tilbake til Hobøl
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset