Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Gratangen
Troms
Nysnø på toppan
(Skrevet av mob 18.09.2011)

Tur foretatt: September 2011. Andre på toppen: Sea

Fikk en sms fra Sea som plutselig befant seg i Narvik en lørdag kveld. Han fortalte han var klar for en tur og lurte på om jeg ville slenge med. Tur var jeg klar for, så avtalte å møtes på Bjerkvik morgenen etter.

Fra Bjerkvik kjørte vi til Gratangsbotn og svingte der av til Kvernmo. Sea hadde lest beskrivelsen nøye og visste vi skulle kjøre rett fram når vi så revefarmen. Sea prøvde å ødelegge den innleide Fiestaen på kjerreveien innover, men bilen protesterte sterkt i en liten bakke så ble parkert ganske fort.

Derfra var det bare å følge kjerreveien som gikk blant finfine høstfarger opp til Læigassletta. Kjerreveien gikk over til sti og inn til ei fin lita hytte på sletta. Vi møtte hyttefolket på hjemveien forresten der de prøvde seg på røykte vafler.

Fra hytta ble det til at vi sikta oss inn på Britavatnet for å følge østryggen opp. Vi hadde observert at det var litt glatt på enkelte steiner oppover og med nysnøen på toppen tenkte vi det var best å følge ryggen der sola hadde varmet litt.

Viste seg å være et godt valg. Gikk greit opp helt til vi skulle glede oss over snøpartiene nesten øverst. Var fin nysnø oppå isen der, så vi klorte oss fast så godt vi kunne slik at vi ikke kom lynkjapt ned igjen. Heldigvis kunne man unngå snøpartiet ved å holde litt til venstre for snøen fant vi ut.

Var varmt og fint høstvær i skiftende sol og inn-i-skyene vær hele veien opp. Oppe på toppen var det en bunke varder spredd rundt. Knallutsikt til Narvik, Stetind, Vestfjorden til Lofoten, Spanstind og noen heftige alpine fjell bak Narvikfjellene vi ikke kunne plassere helt. Fjell ved Ballangen? Sverige kan det ikke være - der er det jo bare kjedelige fjell. Ble enige om at dit måtte vi bare en dag.

Samme vei ned. Brukte 5 timer med diverse pauser underveis. Fin høsttur.


Tilbake til Gratangen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset