Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Gaustaråen, sørøst for
1615 m
Hjartdal
Telemark
Lang rekke
(Skrevet av Toten 21.08.2011)

Tur foretatt: August 2011.

Hadde fått meg meg mye av familien m/flere for å oppleved 1/6 av Norge fra Gaustatoppen. Fant plassen vår i den lange rekka av folk fra parkeringsplassen på Stavsro. Skulle en tur bort på Hjartdals høyeste punkt så ved trekorset på vel 1500m.o.h. forlot jeg og Kenneth, den lange køen og resten av turfølge. Fulgte Sea sin beskrivelse og var innom både grensemerker, varder og småtopper på sørsiden av Gaustaråen.
Tørre steiner i dag så egentlig var det veldig fint å gå her i steinrøysa i forhold til kjøpesenter vrimelen på stien. Fortsatt terrenget rett mot masta på toppen og kom den siste biten opp inn på stien igjen. Etter en pause ved turisthytta tok Kenneth og jeg med oss ungene ut på det høyeste punktet. Damene sto over denne turen. Mange med mye høydseskrekk gjorde at køen ut gikk sakte. Det tok oss 45min og komme oss tur retur. Vel verdt det med tanke på utsikten nordover.
Var veldig i tvil om hvordan vi skulle ta returen ned igjen. Har lenge vært fasinert av Gaustadbanen og dens historie å hadde lyst til og ta den. Det endte opp med at damene gikk, mens vi guttene tok banen ned og gikk veien til Stavsro. Selv om jeg følte dette som litt juks angret jeg ikke. Et utrolig stykke anlegsarbeid med tanke på den tiden dette ble bygd i.


Tilbake til Hjartdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset