Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Ibestad
Troms
Sett fra kjøkkenvinduet
(Skrevet av mob 07.08.2011)

Tur foretatt: August 2011.

Etter å ha båret, skrudd og montert ikeamøbler i nykåken i Harstad var rastløsheten ekstremt høy. Så når jeg satt med kaffekoppen ved kjøkkenbordet og så opp på spenstige topper på Ibestad foreslo jeg en helgepause for oss. Pausen ble innvilget så vi tok ferga fra Harstad til Sørrollnes lørdag morgen og kjørte ut til Astrids Oase 8km forbi Hamnvik. Der koste Tove og Sofie seg, mens jeg kjørte den undersjøiske tunnelen til fjell-øya Andørja.

Kjørte nord på øya og helt inn Straumsbotn. Sto Skjelelv på skiltet der. Parkerte ved et lite grustak hvor det var skiltet Langlitinden i regi av tindekonsertene.no. De har en friluftskonsert der oppe i august hvert år, men jeg var dessverre en dag for tidlig ute. Gikk en fin og godt merket sti opp til vatnet på 579m. Skyene forsvant mer og mer og et virkelig alpint landskap var å skue på alle kanter. Er visst 20 topper over 1000m her. Ikke å kimse av når man alltid starter på ca 0m.

Fra vatnet ble merkingen slappere, men fulgte vardene opp til venstre fra vatnet. Kan være vanskelig å se vardene og stien oppover det som blir mer og mer steinur. Men plutselig er du oppe til megautsikt i alle retninger. Hadde ei sky i veien for Harstad, så kjøkkenvinduet kunne jeg ikke observere. Men må tilbake hit å rangle bort på noen flere av toppene gitt. Brukte 2,5t opp og 2t ned. Koste meg en god halvtime på toppen. Møtte noen fjellfanter fra Harstad der som pekte ut morsomme fjell i alle retninger. Trur jaggu jeg kan trives!


Tilbake til Ibestad


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset