Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Lurfjelltinden
1284 m
Bodø
Nordland
Endelig en skikkelig nord-norsk topp igjen!
(Skrevet av mob 02.08.2011)

Tur foretatt: August 2011. Andre på toppen: erling

På vei nordover med flyttelasset slang jeg innom min gamle kollega og frende Erling i Bodø. Med strålende sommervær og fjell på alle kanter, så måtte jeg bare utsette avreise noen timer for å få med Lurfjelltind.

Erling hadde vært der før og hatt det moro opp "ikke-normal-ruta" på Sørvestryggen. Så lenge han hadde overlevd da så tro vi til med samme rute nå. Først en times kjøring over Saltstraumen og videre til Skjerstad. Derfra bar det opp mot fjellet igjen der vi svingte av en anleggsvei inn til en inngjerdet parkeringsplass ved Svartvassætra. Forhåpentligvis var det sau de skulle beskytte bilene mot.

Lurfjelltind og de enda vakrere Børvasstindan og spesielt Åslitind strålte, mens vi tråkket innover en utmerket nymerket T-sti. Ettersom det var 1. august var all klegg, fluer og blinding forduftet også - til tross for at det var 20 varmegrader og nesten vindstille. Ved Skorrovatnet tro vi av stien og siktet oss mot sørvestryggen ved å følge ryggen til venstre rett forut for breen nedenfor Lurfjelltind. På breen nøt vi synet av 10-15 rein som var litt forvirret over at det var noen tullinger som surret seg bort der.

På oversiden av breen ble det brattere og helt på slutten finfin klyving. Vi fant en fin renne som gikk på skrå mot høyre rett før toppen og plutselig sto vi oppe på varden. Fantastisk utsikt i alle retninger. Nå så vi imidlertid at det kom torden og regn fra sør, så vi satt ikke altfor lenge der oppe.

Vi tuslet ned "normal-ruta" et stykke ned før vi skar rett ned mot T-stien mot Skarvass-sætra og bilen igjen. Det lynte godt rundt toppen når vi var kommet litt nedenfor toppen, men slapp unna både lyn og torden inntil et kvarter før vi fant bilen i trygge omgivelser igjen.

Strålende tur som vi brukte drøye 6 ferietimer på.


Tilbake til Bodø


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset