Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nissedal
Telemark
Ved fjomsingane
(Skrevet av mob 13.06.2011)

Tur foretatt: Juni 2011.

Regnet flommet ned nesten overalt på østlandet og flomstore elver sperret Østerdalen og Gudbrandsdalen. Så vi så på yr og kartet og fant noen topper i Telemark og Agder som vi manglet.

Duret avgårde til Treungen fredag kveld og etter sen men god frokost duret vi innover vestiden av Nisser gjennom Fjone (lokalfolket kalt Fjomsingar fikk vi høre...) og så videre på bomvei til 70 spenn helt ut til det imponerende klatrefjellet Hægefjell. Der var det en skikkelig klatrecamp av folk som skulle ha en mer spenstig tur denne pinsehelga. Sabla synd det fjellet ikke er 30 meter høyere og kommunetopp!

Ved parkeringen ved dammen helt innerst ved Hægefjell tuslet vi forbi klatrerne videre på en stengt bomvei. Vi gikk inn til "where the rivers meet" og veien svinger rundt Hægefjell. Her burde vi ha gått et par hundre meter videre på veien og tatt en kjerrevei til venstre over elva. Vi rotet nemlig en stund med å krysse elva, men på det stedet var det lagt ut noen trestokker vi kunne støtte oss på. Vi gikk noen hundre meter videre før vi dura inn til venstre og krysset den elva der den delte seg i 3. Gikk greit å hoppe over der.

Så håpet vi på greie sva å følge videre helt til topps. Men ble både litt baksing og et lass myrer å tråkke over - uten stier eller dyretråkk i sikte - før vi kunne ta fatt på eggen/ryggen opp mot nutane. Var ganske bratt, men veldig greit opp ryggen. Utsikten ble strålende - spesielt mot Hægefjell. Vel oppe på ryggen var det bare å spasere bort til den store varden og så de 10 metrene ned til Nissedals beskjedne varde. Inntok matpakka her, mens vi nøt utsikten i alle retninger.

Gikk ned samme rute og tok en velfortjent is på kafeen der den beryktede lille kabelferga går over Nisser. Fergetida passa dårlig, så vi kjørte ned vestsida av Nisser og så alle de fine badestrendene ved Nisser. Skjønner at turistene koser seg der på sommeren. Vi brukte 6 timer på turen. Åmli neste!


Tilbake til Nissedal


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset