Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Kongsvinger
Hedmark
En hinsides våt tur - og ein flott vårtur
(Skrevet av hansn 13.06.2011)

Tur foretatt: Juli 2010.

Fyrste gang eg gjekk til Rafjellet gjorde himmelens vrede i form av enorme mengder regn at sikten var minimal og sjølv høge støvlar var ikkje nok til å gå tørr i stien. I påska 2012 passa det med ny tur Rafjellet. I flott vårvær vart det ein deilig liten tur rett før kveldsmørket senka seg.

Utgangspunkt: Tok av frå riksveg 20 ved Roverud nord for Kongsvinger, inn på veg 205. Fulgte denne forbi avkøyringa til Jammerdal (nokon har humra eller fortvila då dei ga plassen det navnet) og fram til Hokkåsen. Til venstre her ved skilt mot Nor. Deretter til høgre på Rafjellvegen etter ca 2 km. Fulgte grusvegen oppover og tok til høgre i vegskillet der det er skilta to vegar til Rafjellet. Parkerte ved stor snuplass i enden etter dryge 3 km. Stien startar her.

Vegbeskrivelse: Godt merka og tydeleg sti heilt til topps. Stimerka her er i signal-oransje, det kan diskuterast om det er særleg fint men liten tvil om at det viste godt.

På toppen var det både open varmestove med bok og informasjon om toppen (og briskar til å sova på) og eit restaurert branntårn med super utsikt. Eg konstaterte at utsikta var strålande på andre avsats i tårnet og lot øverste avsats forbli ubesøkt av meg. Sjølvsagt hadde det ikkje noko å gjera med at eg blir litt skjelven i knea i bratte stigar!

Alle gode ting er tre heiter det - no har eg to besøk til Rafjellet og det kan nok fort bli ein trede tur ein gang også. Flott tur. Bare synd den er litt kort.


Tilbake til Kongsvinger


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset