Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Rindal
Møre og Romsdal
30 års jubileum
(Skrevet av NilsOS 26.04.2011)

Tur foretatt: April 2011.

Var her for 30 år siden og har registrert denne som tatt selv om vi da bare var på østtoppen. Jeg måtte mao tilbake og ta den skikkelige toppen.
Etter tur til Finse ville resten av familien til søta bror for shopping. Det ble ikke plass til meg da svigermor skulle bli med og jeg gråt store krokodilletårer over det og sa jeg godt kunne vanne blomstene hjemme...
Ikke før var de dratt avgårde før jeg hev ski og kajakk på taket og drog nordover. Kunne ikke sitte hjemme med en slik værmelding. Hadde akkurat lest Sea sin rapport fra området og tok med stegjern som det siste jeg gjorde.
Kjørte til Nerskogen og parkerte der for å ta skiene fatt. En flomstor elv (Minnilla) holdt på å sette en stopper for hele fremstøtet intill jeg fikk opplyst at det var en stolheis over elven litt lengre oppe. Jippi!
Overnatting på Jøldalshytta hvor jeg traff kjente fra fjellsportmiljøet i Trondheim.
Avmars mot Trollhetta via Langvatnet. I første stigning oppdager jeg at skien har en forunderlig form - brukket - midt mellom skohelen og bakenden av skia. Hvilket sted, og på omtrent nye ski. Jeg turde ikke bruke de 18 år gamle lengre pga en sprekk i stålkanten og av frykt for at de da snart ville få utmattningsbrudd etter så mye bruk. Heldigvis fremdeles litt bæring igjen i skien så jeg fortsatte.
Rundet rundt nordtoppen mot vest og opp på platået på 1200m. Herfra var det relativt bratt. Jeg valgte meg ut en snørenne som gikk helt opp i nordenden av skaret mellom toppene. Skulle jeg skli ut ville jeg skli uten å treffe stein. Ski på sekken og på med stegjern. Resten mot toppen var grei tur på en så flott dag. Retur gikk via nordre Trollhetta og utfor skavlen (som var mindre nå en for 30 år siden) og over til østtoppen. Litt kinkig over skavlkanten med nysnø og litt langt inn til fast snø å stole på. Gikk ned helt ut mot stupet mot Litlhelvetet her er det nesten ikke skavl igjen og ikke overheng. Lengre rast på Østtoppen det det var samlet mye påsketurister denne Langfredag. God underholdning å høre samtalene om han gærningen som hadde vært på hovedtoppen ref sporene og omtrent kjørt ut i Litlhelvete. Tilbake til Jøldalshytta var ren parademars med supre telemarkforhold nedover liene.


Tilbake til Rindal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset