Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Flå
Buskerud
Buskerud maraton
(Skrevet av Toten 10.03.2011)

Tur foretatt: Mars 2011. Andre på toppen: Jølle

Tredje forsøk på Norges vanskeligste ? topp og samtidig et bevis på hvor mye dumt man kan gjøre som toppsamler.Første forsøk på og nå denne toppen fra Tempelsseter ble gjort i mars 2010. Været stoppet oss på Høgevard den gangen. Andre forsøk for en uke siden fra Gulsviksetran endte på fortoppen til Gråfjell i så tett skodde at det knapt var mulig og bevege seg.
På det tredje forsøket hadde vi vært på Nystølvarden og Hallingnatten før på dagen. Håvar og Jølle var klare for en tur selv om klokka allerede var 16.15 og vi snakket om en minst fire timers tur.
Startet fra Tempelseter med fjellet helt for oss selv, men med kjempefint klar vær. En seig tur opp til løype dele der skiløypa går mot Høgevard og Gråfjell i hver sin retning. Håvar og Jølle hadde ikke vært på Høgevard så den halvtimen oppom der måtte vi bare sette av. Nede igjen ved "løypa" mot Gråfjell hadde sola gått ned og vi oppdaget at det ville bli en tøff tur. Til Gråfjell skulle vi og på skare, is, stein og noe som lignet på et snøskuter spor kom vi oss fram. Fant etterhvert ut at vi hadde stoppet kun ti minutter fra toppen ved forrige forsøk. Endelig på toppen hadde mørket kommet.

Uten lys, gps og kompass vurderte vi om det kunne være tryggere og gå rund løypa videre for og komme raskere ned i høyde. Siden vi ikke kjente noe til den tok vi ikke sjansen og gikk samme vei tilbake. Greide til en vis grad og se kvistingen langs løypa, men helt umulig å ake da vi ikke ante om terrenget gikk opp eller ned. Etter mye slitt kom vi oss til et løypekrysset som ligger lenger ned i lia enn det vi tok av da vi gikk den andre veien. Tok den direkte løypa mot Tempelseter. Greide også her en tid og følge stikkene, men plutselig var de borte. Hadde fortsatt en god retning ( trodde vi). Forholdvis lite skyer så selv i mørket så vi konturene av fjellene rundt. Etter enda mer baksing i snø, skare og bare flekker fikk vi se lysene fra et hytte område. Satte kursen ditt og fant en brøytet vei. Etter litt gåing og lesing av den grove kartkopien vi hadde med oss fant vi ut at vi var ved Søre Istjenn. Derfra til fots til Tempelseter. Tid t/r via Høgevard med retur i mørket 4t 45min.

Tips. Ta Gråfjell fra Gulsviksetran.

Buskerud Maraton avsluttet. Søndagstur på fire topper, fem kommuner, 60 kilometer på ski og 3500 høydemeter


Tilbake til Flå
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset