Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hamar
Hedmark
"Hedmarkstriangelet" på ski
(Skrevet av Ole-Petter 05.03.2011)

Tur foretatt: Mars 2011. Andre på toppen: larspet

Etter overnatting på Godlidalshytta, besøk på Tuva og Himmelkampens sørtopp, gikk vi videre på ski, og nedover 3 km mot sørøst til gps-punktet og stokken som markerte Hamars høyeste punkt. Dette er en ”topp” for de eksklusive kommunetoppsamlerne, og neppe noe mer…

Selv om vinden avtok med lavere terreng, minket også styrken på skaren, og det ble vassing i mye løssnø på vei sørvestover mot Øyungen, hvor vi visste skispor fantes. Det var utrolig behagelig endelig å nå fram til skisporet, som går fra sørenden på innsjøen Øyungen i sørlig retning – helt til den øst-vest-kryssende Birkebeinerløypa. Denne fulgte vi kort – første gang jeg har gått i 5-felts ”skispor-motorvei”, før vi kom inn på en mindre løype tilbake til bilen igjen – 19 km skitur rikere denne dagen.

Vi hadde gjort det ”500fjell” anbefalte – å gå triangelet på ski, men vi hadde lagt inn en overnatting på Godlidalshytta. Dette krydret turen ekstra, syntes vi. Det finnes en ubetjent hytte til i området; Åkresætra, som ligger rett ved bilveien. (32 V 603182 6781637)


Tilbake til Hamar
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset