Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Punkt mellom Gråkampen og Blåkampen
1641 m
Vestre Slidre
Oppland
Soloppgangen som ble solnedgang
(Skrevet av Toten 14.02.2011)

Tur foretatt: Februar 2011. Andre på toppen: Jølle

Etter at Håvar og Jølle hadde forsovet seg vel og lenge kom vi oss endelig til fjells. Kjørte over Vaset og inn mot Jaslangen rett før Nøsen. Strålende solskinn og 18 minusgrader. Fra parkeringsplassen innerst i veien fulgte vi skispor over isen mot hyttene på motsatt side av fjorden. Skisporet fortsatte i "vår" retning mot ryggen sør/øst for Gråkampen. De som hadde laget sporet hadde tydelig hatt feller på da det gikk rett opp den bratte bjørkelia. Gjorde det samme , men med feller som stadig løsnet ble det en tung tur . På 1100moh var det nærmest snøfritt og resten av turen opp til Gråkampen gikk vi mer på beina enn på ski.
Var innom varden på toppen før vi fortsatte i steinrøysa mot tvilling vardene. Nå var det ikke mange plasser man kunne bruke ski. Vel oppe på vardene fikk vi med oss solnedgangen og en fantastisk utsikt mot en mengde topper vi hadde vært på før. Med solen nede kom mørket og kulden raskt og det ble ingen lang stopp på toppen. Siden vi måtte innse at en rute langs Gråkollen på ski ikke var mulig satset vi heller på og følge Sørre Åne ned mot Movatn.
Med en blanding av mye stein, skare og snøfonner ble skumringsturen en opplevelse på alle måter. Måtte ta av oss skia på enkelte partier. Vel ned var det mørkt og det var derfor godt og komme inn på et spor etter et hundespann vi kunne følge nesten fram til parkeringsplassen. 25 minus grader hadde det blitt i løpet av ettermiddagen. Litt over tre timer opp og nesten to ned.Tilbake til Vestre Slidre
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset