Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Store Sølnkletten
1827 m
Alvdal
Hedmark
Årets siste sykkelister på Breisjøseter
(Skrevet av Toten 07.11.2010)

Tur foretatt: November 2010.

Etter en vellykket sykkeltur til Bjørnhollia forrige helg mente jeg at også et besøk på toppene på den andre siden av veien til Folldal var verdt et forsøk. Første bil i nysnøen over Venabygdsfjellet på morgenen. Fulgte skiltingen mot Breisjøseter fra hovedveien og parkerte ved bommen der veien inn til området begynner.
Per og jeg hadde planer om og også rekke innom Gravskardhøgda på turen. Disse ble raskt oppgitt da vi allerede etter noen hundre meter sykling ble møtt av 5 cm skaresnø som dekket det meste av veien. Turen fram og tilbake til Breisjøseter kan enkelt beskrives slik. Der vi fikk syklet på tur inn måtte vi gå på tur ut og mottsatt. Dermed forsvant den store tidsgevinsten vi hadde sett for oss med syklene. Fra Breisjøseter fulgte vi t-stien til ca 1400moh der all merking forsvant i snøen. Heldigvis ingen stor utfordring og finne fram den siste biten uten merking. En utrolig fin dag med klarvær og sol, men toppen var iskald med sterk vind. 30 sekunder stopp og så ned igjen.
Totalt 6t 45min derav 3,5t til fots. Turen kunne nok vært gjort mye raskere på en annen årstid, men da hadde vi ikke hatt fjellet helt for oss selv med noen fantastiske snødekte topper.


Tilbake til Alvdal


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset