Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sør-Fron
Oppland
Nr 100!!
(Skrevet av Toten 31.10.2010)

Tur foretatt: Oktober 2010.

Jubileumstur med litt av en knall start!! Med snødekte topper, hvit mose og grønne steiner var sykkelturen fra Gammelgarden og inn til Bjørnhollia omtrent som å være i et maleri. 8 km på en kjempefin veg for sykling ende på en av de mest idyliske beligende turistforeningshytter jeg har sett. Derfra til fots på stien merket til Eldåbu. I sti dele der stien er nesten høyest i lia tok jeg kompasskurs mot toppen.
På 1200moh var det slutt på idyllen. Samtidig som jeg kom inn i det lave skydekke kom jeg inn på årets snø. Greit til og begynne med med 50m sikt og mosekledd bakke under snøen. Da jeg kom lengere opp var jeg i den glatte steinrøysa og sikten var under 20m. Kom opp over den vesle toppen vest for hovedtoppen og skjønte at jeg hadde greid og holde kompasskursen kanske bra. Fortsatte på samme kurs opp steinrura og plutselig var varden rett foran meg. Med null sikt og en sterk iskald vind tok jeg bare runden rundt varden og rett kurs ned igjen uten og stoppe på. Nok en gang med hjelp av kompasset fant jeg ned til stien og samme rute tilbake.
Dette var også min topp nr 100 uten bruk av Gps og jammen tror jeg at de neste 100 også blir på samme måten. Ser fortsatt sjarmen i å rote meg bort litt en gang i blant.
Brukte i overkant av 4 timer t/r


Tilbake til Sør-Fron
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset