Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Seljord
Telemark
Vindstille høstdag
(Skrevet av Anneli 15.10.2010)

Tur foretatt: Oktober 2010.

Så fikk jeg tatt min siste topp i Telemark! Hadde "egentlig" store planer for denne - overnatting, fellestur, god mat m.m., og i hvert fall skulle toppen tas på ski! Men etter to år med permisjon fra jobben og etter to uker med småsyke barn og ekstrem jobbing - åpne høringiner fra 09-21, stivpyntet åpning med de kongelige, trontaledebatt fra 10-02 og tekniske problemer/kontorskifte - føltes det helt riktig å benytte en fridag i Telemark. Så da Tidemann var vel av gårde på skolen, lille Aurora plassert i barnehagen, katten foret og mannen på jobb, satte jeg meg i bilen med te og lydbok klar for Brattefjell.

Jeg hadde på forhånd printet ut kart, lagt inn nødvendig data på gps-en og lest meg opp på diverse turbeskrivelser. Ruta var klar i forkant, men som så ofte før, blir veien til underveis. Det skjer alltid noe når jeg får se terrenget og mulighetene åpner seg. Jeg parkerte på jordet like før Sudbø og trasket oppover. Fulgte skilting mot Sudbøskaret v øverst hytte til venstre. Den planlagte oppfølgingen etter Johan, mob og div. ble raskt skrinlagt. I dag ble det straka vegen :) Helt greit. Over kammen, ned mot dalen og elva, greit over elva for det var lite vannføring, noe til venstre bortover før jeg satte kurs mot toppen. Helt greit i dag. Mye myr her, men med vegetasjon som har gjort seg klar for vinteren og litt frost i bakken, var det nærmest som stuegulvet hjemme. Nydelig, fin høstdag - sol, klar himmel og lett frost. Det ble en lang rast på toppen før jeg la i vei ned igjen - nå etter tidligere turgåeres beskrivelse... Til venstre for elva nedover mot hyttene innerst i dalen, over broen (hvor jeg ble stående å se på masse pilende, store gyteferdige ørreter), et stykke langs stien før jeg skar mot venstre og Sudbø. For det meste god sti bortover her, men fant at verken det ene eller andre rutevalget var spesielt egent for små bein. Planer om telttur med de små oppover her, men da blir det nok kjøring inn til bommen og veien/stien derfra - en gang :)

Vel. Stor stas å være ferdig med Telemark - et variert fylke. Flott i nord, noe mindre interessant i sør, men jeg kommer helt, helt sikkert tilbake for å gå på tur og spise godt i Telemark :)


Tilbake til Seljord
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset