Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Finnøy
Rogaland
Lett, men utilgjengelig topp
(Skrevet av Anneli 28.09.2010)

Tur foretatt: September 2010.

Denne toppen har ligget over meg som en mare i flere år. Liten og lav, ja, men når og hvordan skal man komme seg dit uten å ødelegge alle andre planer? Jeg må bare innrømme at jeg flere ganger har stått på fergekaien og telt på knappene og resolutt lagt kursen i annen retning fordi dagen ikke lot seg sy sammen med fergeavgang hver annen time. Nå hadde jeg altså fått lempet ut reisefølget jeg hadde hatt gleden av i tre dager - en med bil til Sørlandet, en med fly til Oslo og mob med buss/ferge til Haugesund. Planen var altså ferge til Tau, bedre overnatting og ordentlig mat etter to dager hvor vi hadde overlevd på hamburger, pils og preik i Lysebotn - hamburger fordi det var det eneste igjen på menyen før veien ble vinterstengt - og to lette topper dagen derpå, hvorav Bandåsen var en av dem. Vel, klaff med både ferge og overnatting, men på Tau var det bare kebab-sjappa som var åpen...

Forkjølelsen som hadde ligget og ulmet de siste dagene, slo til for fullt, og det passet meg bra med lange kjørestrekkninger og fergeturer. Jeg hadde funnet ut at fergesambandet Hjelmeland-Nesvik-Ombo ville passe meg godt. 3 timer mellom avgangene fra Ombo, og det ville gi meg god tid til å ta turen rundt øye og komme meg til topps. Rutene finnes på tide.no :) Korte fergestrekk dette, knapt så man får besøkt toalettet og forsynt seg av kaffen fra termosen.

Kjørte øya rundt og fulgte skiltingen til Seltveit. Parkerte like nedenfor det gamle småbruket og labbet sakte stien opp til topps. Nydelig høstvær, god temperatur og flott utsikt over Ryfylke. Lot meg fasinere over "slottet" og har selvsagt googlet både hus og person i ettertid. Jeg brukte totalt 2 timer t/r fergekaien og fikk en fin time i sola før avgang til Nesvik. Stora Blåfjell neste på programmet :)


Tilbake til Finnøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset