Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Fosnes
Nord-Trøndelag
Utsikt over Namdalen
(Skrevet av Per A 08.09.2010)

Tur foretatt: Juli 2010.

Det var en av de få varme julidagene denne sommeren; solsteik men heldigvis med lett østlig bris. Oppover grusvegen langs Fiskåa er det ganske tett skog og det gjaldt å finne den annonserte parkeringsplassen som utgangspunkt for turen. Her kunne det vært et skilt eller merke.

Fra vegen er det første partiet beint opp lia litt bratt, men framfor alt et villnis av ungskog. Etter et kvarters gange kommer en opp på mer slake myrer, skogen blir mer glissen og en aner konturene av den fjellryggen som en skal gå opp.
Overfor skogen er terrenget fint å gå, litt vegetasjon men mest slake bergrabber og tørt fjell.
Det meste av stigning er unnagjort når en har kommet til den første varden, herfra til toppen er det egentlig flatt innover fjellet.

På selve Grønnkleppen-toppen har en utsikt til Heilhornet i nord, i vest mot Salvatnet og en øyner Skåkkjerringa på Jøa. Østover ser en kanskje helt innover til Sverige ? Fin forseggjort varde. En reinflokk hadde denne dagen søkt tilflukt på den siste rest av snøfonn helt nær toppen.
Ellers var det forbausende lite fluer denne dagen (hadde tatt strikkelue med i fall det kom en sverm).
Nedoverturen er bare kos; så lett terreng å gå i med utsyn nedover Høylandet. Legger ved bilde av den lille parkeringsplassen slik at en finer utgangspunkt for turen.
Brukte to timer opp og 1 ½ time ned, eller 3 ¾ timer på hele turen.


Tilbake til Fosnes


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset