Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Surtningssue
2368 m
Vågå
Oppland
Norges fineste?
(Skrevet av Toten 04.09.2010)

Tur foretatt: September 2010.

Både VG og Tv2 kjørte kjempe reklame for helgeværet og en tur til fjells. Hadde sett på denne toppen ei stund og funnet ut at den kunne tas på en dag uten overnatting om man tok første båt til Memurubu. Etter en alt for tidlig avgang hjemmefra regnet Per og jeg med at nå var første båt i boks, men den gang ei. Mange hadde nok lest VG og funnet ut at denne dagen skulle de gå Besseggen. Kom oss derfor ikke med båten før avgang 09.00.
Framme ved Memurubu gikk vi i denne lange køen til vi var rett på oversiden av turisthytta. Svingte av etter skilting mot Sutringssue og var ferdig med kø gåing. Fulgte ruta over Raudhamran inn. Hesttjønn med det høye fjellene som speilet seg i vann flaten var verdt hele turen bare det. Nysnø fra forrige helg fra ca 1900moh. Var var ikke alene på fjellet så det gikk et fint tråkk i snøen. Oppe etter 4 timer fikk vi et skue ut over den norske fjellverden som vi ikke tidligere hadde hatt maken til. En skyfri himmel med sol og nærmest vindstille gjorde også sitt. ikke lange pausa på toppen da vi måtte prøve og rekke siste båt.

Ble anbefalt av flere og gå Memurudalen ut igjen. Et veldig godt valg da beina begynte å få nok av steinur. Noe lengere, men når man kommer ned i dalen er det utrolig lett å gå. Etter totalt 7timer og 15min sto vi ved båtkaia og fikk plass på siste ekstra tur til Gjendesheim.


Tilbake til Vågå
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset