NEDE I MOSHI ETTER VELLYKKET TOPPBESØK
(1.august - av Frode Høgset)
 
Det som har skjedd siden sist er at pc-en tok kvelden og vi fikk dessverre ikke rapportert noe mer fra fjellet. Det som kanskje er viktigere å fortelle er at vi (Lars, Wenche, Lotte og jeg) var på toppen av Kilimanjaro torsdag morgen. Kenneth måtte dessverre trekke seg fra toppforsøket da han ikke følte seg helt i form oppe i Barafu (øverste campen). Alt gikk flott med unntak av en liten ting, vi fikk ikke noe gruppetoppbildet, for guiden som skulle knipse oss bomma med flere meter, slik at bare en og en halv person kom med på bildene. Vi var for høydesyke til å oppdage det før vi kom ned igjen. Men vi hadde en flott opplevelse på Afrikas tak, og nå gleder vi oss til safari i Lake Manyara og Ngorongoro de to neste dagene. Lala salama!

VI ER I BARRANCO
(27.juli - av Frode Høgset)
 
Etter en lang dag med nesten 8 timers marsj i steikende sol, var det veldig godt å komme fram til Barranco nå i ettermiddag. Men alle sammen er bemerkelsesverdig bra form på tross av at vi i dag har vært på 4635 meter over havet. Noen hadde lett hodepine nå i kveld, men oksymeteret viser gode målinger for hele gjengen. Så vi satser på at de to neste dagene går som en lek. I morgen blir det ingen rapport, for vi må prlve å ha nok batteri til å gi en kort rapport før og etter toppstøtet (onsdag/torsdag). I morgen går vi opp til Karanga på 4050 m, mens på onsdag går vi til Barafu (siste campen før toppen) på 4600 m. Alle sammen hilser vi til slekt og venner hjemme i Norge og Sverige.

ALLE I FIN FORM PÅ SHIRA
(26.juli - av Frode Høgset)
 
I dag startet vi tidlig fra Machame camp, 3000 moh. Etappen opp til Shira ble un nagjort på litt over 5 timer, inkludert en flott lunsj i det fri i 12-tiden. Her på Shira (3850 moh) har vi rukket å slappe av litt, spise middag, og oppleve en fantastisk flott solnedgang. Alle sammen er i flott form, noe som lover veldig bra for fortsettelsen. I morgen går turen videre først opp til Lava Tower (4600 moh) og deretter ned til Barranco som blir vår neste camp (3950 moh).

VI ER I GANG
(25.juli - av Frode Høgset)
 
Vi har nå kommet opp til Machame camp like over den tette regnskogen som omkranser Kilimanjaro. alt har godt fint på den første dagsetappen opp mot Afrikas tak. Det var godt å se igjen Victor som er vår hovedguide for tredje gang nå. Etter å ha vent oss til å gå i sakte tempo gikk det som en drøm på etappen fra Machame gate og opp til campen. Vi fikk også et lite glimt av toppen før den på ny ble innehyllet i et skydekke. Nå venter vi bare på å få servert middag og deretter få oss en god natts søvn før turen fortsetter opp til Shira-platået i morgen.
© World Wide Vikings  -  E-post: webmaster@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset