Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Aukstojas Hill
294 m
Litauen
Europa
Krevende forhold.
(Skrevet av snilen 06.06.2010)

Tur foretatt: Juni 2010.

Jeg trodde at Litauens høyeste fjell skulle bli en enkel affære. Etter en svært billig flytur til Riga, dunket jeg landeveien i retning Vilnius. Tenkte å være fremme før det ble mørkt, og det gikk nesten. Farten på motorveien da jeg nærmet meg hovedstaden sank fort fra 130 km/t og helt ned til null. Et voldsomt regnvær gjorde det rett og slett umulig å kjøre en halvtimes tid. Overnatting i Vilnius var bestilt, men å finne frem i byen i mørke og folketomme gater var vrient. Heldigvis fant jeg en kar som loset meg frem til hotellet.

Videre mot toppen fulgte jeg E28, problemet var at jeg kjørte E28 i feil retning ut av byen et godt stykke før jeg fant ut av det. Så var det tilbake i rushtrafikken i Vilnius nok en gang før jeg endelig fant E28 retning øst.

Greit å finne frem til Medininkai og Josefinetoppen. Her fant jeg et nøyaktig kart over området og det var enkelt å finne veien til Aukstojas ut fra dette. Info-tavlen på Aukstojas er godt synlig fra Josefinetoppen. Dog, det ble krevende igjen, med gjørmete vei å kjøre på etter gårsdagens tropiske regnskyll, dessuten fuktig i gresset de siste 2-300 metrene spm måtte forseres til fots.

Turen gikk så tilbake til Vilnius og deretter nordover A14, der jeg besøkte Europas geografiske midtpunkt.


Tilbake til Litauen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset