Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Storbritannia og Nord-Irland
Europa
I kanten av askeskyen
(Skrevet av snilen 18.05.2010)

Tur foretatt: Mai 2010. Andre på toppen: kjerringa

To dager før Eyjafjallajøkull smalt til og laget masse forstyrrelser i flytrafikken hadde vi bestilt oss en tur til Skottland. Har man bestilt noe hos Ryanair er det vrient å komme ut av det, så vi håpet det beste og kom oss da så vidt av gårde til Edinburgh, mens flyplasser lenger vest i Storbritannia var stengt.

Turen opp til Ben Nevis er det ikke så mye å skrive om, det var en lang og seig motbakke med tåke, vind og snøbyger på toppen. Det var en del pågående veiarbeid oppover stien, her går man steinsettingen på Besseggen en høy gang. Temmelig kjølig, men vi var godt kledd og hadde ingen problemer. Enkelte skotter suste rundt i kortbukser. Felles for alle disse var bleke ben med ildrøde knær i kulden. På toppen traff vi fire finner som hadde krøpet inn i nødbua på toppen med en flaske sjampanje og litt Ben Nevis-øl. Årets andre nasjonstopp uten utsikt er notert.

Vi hadde deretter noen fine dager i Skottland, med en tur helt ut til Uig på øya Skye i de indre Hebridene, og noen turer rundt om i Skottland i forholdsvis øde områder i Skottland. Mange pene sauer og hager ble studert. Skye var en flott øy der vi likte oss spesielt godt.

På vei tilbake til Edinburgh siste dagen fikk vi beskjed om at flyplassen i Glasgow og en rekke andre flyplasser i Irland, Skottland og England var stengt. Glasgow ligger kun 6-7 mil fra Edinburgh, så vi var ikke så veldig optimistiske for hjemreisen, men flyet hjem det gikk det, et par timers forsinkelse i disse asketider må man kunne tåle.

Turen i Skottland ble gjort med leiebil + en liten fergetur, en rimelig transportform, selv om det hadde vært mer stil å kjøre tog her oppe. Mange flotte togstrekninger her oppe.


Tilbake til Storbritannia og Nord-Irland
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset