Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Storbritannia og Nord-Irland
Europa
Ben Nevis
(Skrevet av Ketil 10.08.2009)

Tur foretatt: August 2009.

Etter direktefly fra Tromsø til London og leiebil nordover via noen dager i Lake District ankom vi Fort William og Glen Nevis. Bodde på ungdomsherberget Glen Nevis YHA i Glen Nevis som ligger på en blindvei 3-4 km sørøst for Fort William.
http://www.hihostels.com/dba/hostels-Glen-Nevis-YHA-050010.en.htm
Flott plass å bo. Billig og bare 30 meter til butikk og 300 meter til et meget bra og billig spisested med "skjenkebevilling". Lurer du på noe mer om overnattingsstedet så skriv til ketil@kest.no Der var forresten en stor campingplass like ved.

Vi gikk opp onsdag 5. august 2009. Stien starter 10 meter fra inngangen til ungdomsherberget. Opp går det på sti som er preparert stort sett helt opp til toppen. For et arbeide som er nedlagt… Stiene er gruset og i brattere partier er de steinlagt. Greit å gå opp på disse steinene, men nedover måtte jeg hele tiden avpasse skrittlengde for ikke å treffe kjært på steinene. Her er det nok lett å forstue føtter...

Vi startet kl. 0730 for å unngå den verste turiststrømmen oppover.

Brukte 2,5 timer opp, inkludert 15 min pause. Ned brukte jeg 2 timer inkludert mange stopp og prating med folk som kom opp. Rimelig mange spurte hvor langt det var igjen… En i mitt turfølge sprang ned på 55 min.

Det arrangeres løp opp til toppen fra Fort William (som ligger lengre unna enn Glen Nevis). Rekorden der – opp og ned – er visstnok 1 t 23 min. Fatter ikke hvordan det går an…

Ben Nevis er en ren "turisttopp" (+ topp for oss freekere på wwv). Vi hadde en samtale med en 83 år gammel, veldig erfaren fjellvandrer mens vi var og gikk i Lake District. Han anbefalte ikke Ben Nevis i det hele tatt. I stedet anbefalte han fjellene rundt Glencoe, litt sør for Fort William. Må jo si meg litt enig med han - synes utsikten på toppen var grei, men ikke spesiell, mens fjellene og dalene rundt Glencoe bare var helt fantastiske.

Under 500 meter var været flott, sol og varmt. Men over 500 høydemeter (dvs. over sletta) ble det vindfullt og på toppen var det så mye vind og så kaldt at jeg savnet virkelig hanskene mine som lå nede på rommet. Sikkert ikke mer en 2-4 grader der oppe, så alt av medbrakte klær kom på.

Stiller meg litt undrende til hva folk var kledd i for fjelltur. Mange av turistene var tydeligvis ikke vante fjellvandrere og var ikke kledd for været på toppen. Noen jeg traff nesten nede igjen gikk sågar kun i shorts og hadde ikke en gang T-skjorte med seg. Gjett om jeg kom med mine anbefalinger…

Totalt sett en fin tur, men ikke en tur hvor man opplever "roen".
Been there – Done that !


Tilbake til Storbritannia og Nord-Irland


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset