Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Emlembe
1862 m
Swaziland
Afrika
Bulembutur med familien
(Skrevet av snilen 25.01.2009)

Tur foretatt: Januar 2009. Andre på toppen: kjerringa

Vi hadde 2 flotte dager i Swaziland mellom safari i Krügerparken og badeferie i St. Lucia i Sør-Afrika.

Bulembu var en opplevelse, en nedlagt gruveby etter at asbestgruven ble nedlagt for noen år siden. Innbyggertallet sank da fra 10000 til 100. Nå er det 400 innbyggere i Bulembu, og turisme er en av satsningsområdene. Vi var de eneste turistene på lodgen disse 2 dagene og fikk flott sørvis. Vi besøkte også et barnehjem for foreldreløse barn, der mange av barna var født med aids. Aids har tatt godt for seg i Swaziland, og gjennomsnittig levealder er bare 31 år. 20 januar 2009 var nærmest en festdag her i svarteste Afrika. Innsettelsen av Barack Hussein Obama som ny president i Amerikas forente stater ble virkelig feiret her og folk var oppstemt og håpefulle. Mer om Bulembu på http://bulembu.org/

Fjellet var en herlig gresskledd ås i et landskap som ellers var preget av tett bush. På toppen beitet kyr fra Swaziland og Sør-Afrika side om side men på hver sin side av gjerdet. En flokk bavianer sprang omkring nær toppen. Jeg forsøkte å bygge en varde på toppen, men fikk meg en støkk da det spratt frem en skorpion da jeg løftet opp en stein. Turbok i plastboks merket www.wwv.no er utlagt inni steinrøysa på toppen. Den er lagt litt skjult i håp om at den ikke skal vekke bavianenes interesse. Vi var de første turistene som besteg toppen i år i følge vår lokale kjentmann. Et par små slanger så vi på vei ned, men de var visstnok ufarlige for mennesker. Forøvrig bar gjesteboken på Bulembu country lodge preg av et meget internasjonalt miljø.

Turtips er at veien via Barberton i Sør-Afrika nå er asfaltert, men grensen er kun åpen 0800-1600. Veien videre til Piggs Peak er en grusvei i elendig forfatning, knapt fremkommelig med en 2hjulstrekker. Enkleste adkomst til toppen er å parkere ved golfbanen i Bulembu og gå opp gjennom en liten landsby. Videre gir veien seg selv, det er bare å følge åsryggene til topps. En flott familietur å gå opp her, alle kom seg greit opp i flott vær.


Tilbake til Swaziland
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset