Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Storbritannia og Nord-Irland
Europa
Våt men fin tur :o)
(Skrevet av lima 01.05.2008)

Tur foretatt: April 2008.

Skull på jobbtur i området rundt North York Moors og fant ut at dette gikk jo an å kombinere med en topptur :o) Var ikke vanskelig å overtale Obe til å bli med og turen gikk dermed til Fort William helgen før.

På turistinfon i Fort William sjekket vi dagens værmelding og fikk hjelp til å finne et sted å bo. Derfra bar det rett bort tli et lite B&B, et raskt skifte og på med turtøy, kastet oss inn i nærmeste drosje og kjørte til Achintee House/ Ben Nevis Inn. Avtalen var at om vi nådde toppen så skulle den feires her. Vi var ikke helt sikre på det, da det var meldt store nedbørsmengder, sterk vind og tåke.... I tillegg fortalte damen på turistinfo'n at det hadde vært flere redningsaksjoner uken før med helikopter. Mange hadde glidd og skadet seg i forsøket på å nå toppen visst.

Det var grått men oppholdsvær da vi startet å gå oppover den kanskje litt for preparerte stien... Veldig forseggjort, og man kan gå to i bredden så og si hele veien! Selv en gråværsdag krydde det av mennesker som både var på vei opp og ned stien. Vi fikk nok av dystre spådommer om at vi ikke ville kunne nå toppen denne dagen, pga mye snø og tåke fra 900 meter og oppover. Syntes vel ikke det hørtes så kjekt ut, men fant ut at når vi har reist så langt og lagt såpass mye penger i dette her, så må vi jo iallefall prøve!!! Jeg var veldig spent, men trygt og godt å ha med Obe. Han har da tross alt vært på tett tåketurer i norske fjell.... :o)

Ved 550 moh flatet stien ut og etter en kort stund kom vi frem til et stikryss hvor vi gikk til høyre. Etterhvert passerte vi en bekk og dermed er man i gang med sikk-sakksvingene oppover mot toppen. Fulgte svingene opp til ca 1100 meters høyde, her var det så mye snø at stien var blitt borte for lengst. Fotsporene og kompasskursen viste samme retning, og dermed var det jo bare å fortsette:o)) Snart flatet det mer og mer ut og plutselig befant vi oss midt på Storbrittanias høyeste punkt! Her var det litt i skumleste laget for meg, med tett tett tåke og snøoverheng på toppen. Veldig glad Obe var med :o) Ellers en lett og grei topp som sannsynligvis har en fantastisk flott utsikt i klarvær....;)

Nedigjenturen gikk veldig kjapt og greit, fant en snørenne som førte helt ned til 700 meterskvoten. Litt artig å se hvordan engelskmenn og skotter forsere snøen...tydelig at de ikke er så vant til snøvandring!! Tok litt mat her nede, og fant ut at vi ville litt mer på tur :o) Stakk oppom den lille nabotoppen Meall an-t Suidhe 711moh, og fikk herfra en liten smakebit på utsikten over Fort William og Loch Ness. Nå var det begynt å regne tett og dermed bar det ned til puben Ben Nevis Inn for å få tørket opp og for å feire ;o))


Tilbake til Storbritannia og Nord-Irland
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset