Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Storbritannia og Nord-Irland
Europa
Tåketur til topps
(Skrevet av obe 27.04.2008)

Tur foretatt: April 2008.

Reiste til Fort William en langhelg for å bestige Ben Nevis i forbindelse med at Lima skulle til Nord-England på jobb noen dager etter. Må jo benytte muligheten når sjansen byr seg:o)

Det ble nok mest reising denne helgen, skulle gjerne satt av litt mer tid til toppturer i området da det er en fantastisk natur der oppe i høylandet!

Vi tok en taxi fra gjestehuset som vi bodde på frem til Achintee House. Her var det pub/serveringssted og et greit mål/belønning å komme tilbake til hvis vi nådde toppen:o)
Vi var ikke helt sikre på det, da det var meldt store nedbørsmengder, sterk vind og tåke....

Det var grått men oppholdsvær da vi startet å gå oppover den kanskje litt for preparerte stien... Veldig forseggjort, og man kan gå to i bredden så og si hele veien! Selv en gråværsdag krydde det av mennesker som både var på vei opp og ned stien. Vi fikk nok av dystre spådommer om at vi ikke ville kunne nå toppen denne dagen, pga mye snø og tåke fra 900 meter og oppover. Syntes vel ikke det hørtes så kjekt ut, men fant ut at når vi har reist så langt og lagt såpass mye penger i dette her, så må vi jo iallefall prøve!!! Har da tross alt vært på tåketurer i norske fjell....

Ved 550 moh flatet stien ut og etter en kort stund kom vi frem til et stikryss hvor vi gikk til høyre. Etterhvert passerte vi en bekk og dermed er man i gang med sikk-sakksvingene oppover mot toppen. Fulgte svingene opp til ca 1100 meters høyde, her var det så mye snø at stien var blitt borte for lengst. Fotsporene og kompasskursen viste samme retning, og dermed var det jo bare å fortsette:o)) Snart flatet det mer og mer ut og plutselig befant vi oss midt på Storbrittanias høyeste punkt! Litt skumle snøoverheng på toppen, og de skal man være veldig oppmerksom på i tåkete vær (som det er 6 av 7 dager her oppe....) Ellers en lett og grei topp som sannsynligvis har en fantastisk flott utsikt i klarvær....;)

Nedigjenturen gikk veldig kjapt og greit, fant en snørenne som førte helt ned til 700 meterskvoten. Litt artig å se hvordan engelskmenn og skotter forsere snøen...tydelig at de ikke er så vant til snøvandring!! Tok litt mat her nede, og fant ut at vi ville litt mer på tur:o) Stakk oppom den lille nabotoppen Meall an-t Suidhe 711moh, og fikk herfra en liten smakebit på utsikten over Fort William og Loch Ness. Nå var det begynt å regne tett og dermed bar det ned til puben for å få tørket opp ;o))


Tilbake til Storbritannia og Nord-Irland
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset