Ny bruker
Logg inn
 
Nasjonstopper
Seven Summits
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Zugspitze
2963 m
Tyskland
Europa
Bra vær.
(Skrevet av Topptrim 22.09.2006)

Tur foretatt: September 2006.

Vi kom kjørende inn til Garmisch-Partenkirchen fra Bayern. Hadde litt i bakhodet utfordringene til Torbjørn & Co med å nå toppen slik at vi oppsøkte turistkontoret for råd. Der fikk vi beskjed om at å GÅ på toppen var en 8 timers tur og at det var en hytte ca halvveis som det var overnattings muligheter i, men som sannsynligvis var full.
Kjøpte et kart der og så at fra byen Ehrwald, var det inntegna en rute/sti opp som så noe kortere ut. Fortsatte dit, byen ligger i Østerike ca 1/2 times kjøring fra Garmisch-Partenkirchen. Dette var en virkelig flott landsby med flott natur og mange muligheter. Lånte sykkel og ble litt kjent i området før vi tok kveld på et typisk alpe hotell.
Neste dag kjørte vi opp til Obermoos ca 500 m fra sentrum, der går Ehrwald – Zugspitzebahn opp og ned i skytteltrafikk hele dagen.
Stien mot toppen starta også der, den var godt merka og i starten fulgte den en vinter nedfartsløype. Ettersom vi kom ut av den tykke granskogen på ca 2000moh ble det mer og se samtidig som det ble mer ur og stein, men bra sti. Ca halvveis nådde vi Weiner Neustaterhutte som også var betjent, men lite folk. Den lå midt under gondolbanen som gikk lydløst høyt over oss. Derifra var det ikke langt til det siste bratte partiet som gikk opp etter svaberget. Her var det satt fast jernstenger med wire imellom og tidvis var det også satt inn jerntrinn i fjellet. Gøy og lett å gå selv om det for noen sikkert kan virke noe luftig. Nådde toppen etter ca 4 timer. (ca 7 km) Dette var en virkelig fin tur selv om jeg må være enig med Petter at selve toppen var noe voldtatt med all sin infrastruktur. Etter det som for meg opprinnelig så ut som en nokså smal travers kom det nå inn tre gondoler fra hver sin kant. Det var bygget i flere etasjer og jeg tror nok at hele Domus på Oppdal hadde fått plass i alle kafeene som lå der.
Samtidig så synes nok de fleste at det er flott å komme opp å se på utsikten.
Nedturen gikk på 1 klasse i en flott gondol.
.


Tilbake til Tyskland
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset